Noże do cięcia chleba
Pierwszym produktem Simmons było ostrze tłokowe do krajalnicy i, pomimo iż od roku 1946 zaszło wiele zmian, jest ono stale powszechnie używane. Zawsze produkowane z najlepszej dostępnej stali węglowej, ostrze jednorazowe o twardej krawędzi zostało po raz pierwszy stworzone i wprowadzone na rynek przez firmę Simmons – pozostaje standardem, do którego porównywane są inne podobne produkty. Standard ten stanowi ostrze faliste o podziałce 1/2” (12,7mm), jednak w gamie produktowej dostępnych jest wiele innych konfiguracji szerokości, długości, lokalizacji otworów montażowych, nitów oraz uchwytów do mocowania ostrzy w krajalnicach. Ostrza Simmons zawsze zapewniają szybkie, czyste cięcie przy minimalnym efekcie kruszenia wszelkich rodzajów pieczywa.
Poniżej wymienione zostały typowe rodzaje krajalnic oraz dobrane do nich ostrza. W przypadku braku pewności, co do tego, która krajalnica i/lub ostrze będzie najlepsze, należy zmierzyć ogólną długość ostrza, odległość od środka do otworów lub nitów mocujących oraz opisać rodzaj nitów lub uchwytów pracownikowi Działu Handlowego a na pewno uda się dobrać ostrze spełniające Państwa oczekiwania. Simmons ma możliwość wyprodukowania wielu różnych rodzajów ostrzy do krajalnic.
Jeżeli potrzebują Państwo nietypowego ostrza, Simmons ma możliwość wyprodukowania ostrzy o różnorodnych rodzajach krawędzi, szerokim spektrum rozmiarów i konfiguracji. Simmons może zrobić otwory o różnej wielkości, dostosowane do wymagań klientów.
Szerokość x Grubość | Nóż | Rzeźniczy – 4tpi | Rzeźniczy – 6tpi | Scallop | Mini-B |
5/8” x ,020 | P1094 | P2026 | P2000 | ||
5/8” x ,022 | P2065 | P2019 | P1093 | P2025 | P2066 |