Ostrza do krojenia chleba

Pierwszym produktem Simmons było ostrze tłokowe do krajalnicy i, pomimo iż od roku 1946 zaszło wiele zmian, jest ono stale powszechnie używane. Zawsze produkowane z najlepszej dostępnej stali węglowej, ostrze jednorazowe o twardej krawędzi zostało po raz pierwszy stworzone i wprowadzone na rynek przez firmę Simmons - pozostaje standardem, do którego porównywane są inne podobne produkty. Standard ten stanowi ostrze faliste o podziałce 1/2” (12,7mm), jednak w gamie produktowej dostępnych jest wiele innych konfiguracji szerokości, długości, lokalizacji otworów montażowych, nitów oraz uchwytów do mocowania ostrzy w krajalnicach. Ostrza Simmons zawsze zapewniają szybkie, czyste cięcie przy minimalnym efekcie kruszenia wszelkich rodzajów pieczywa.

Poniżej wymienione zostały typowe rodzaje krajalnic oraz dobrane do nich ostrza. W przypadku braku pewności, co do tego, która krajalnica i/lub ostrze będzie najlepsze, należy zmierzyć ogólną długość ostrza, odległość od środka do otworów lub nitów mocujących oraz opisać rodzaj nitów lub uchwytów pracownikowi Działu Handlowego a na pewno uda się dobrać ostrze spełniające Państwa oczekiwania. Simmons ma możliwość wyprodukowania wielu różnych rodzajów ostrzy do krajalnic.

Jeżeli potrzebują Państwo nietypowego ostrza, Simmons ma możliwość wyprodukowania ostrzy o różnorodnych rodzajach krawędzi, szerokim spektrum rozmiarów i konfiguracji. Simmons może zrobić otwory o różnej wielkości, dostosowane do wymagań klientów.

NUMER CZĘŚCI Producent maszyny/Model
R30 3 Oliver – 709, 711, 732, 758, 777 oraz 797
R303 s Oliver, Stal nierdzewna – 709, 711, 732, 758, 777 oraz 797
R34 5 Berkel – MB
R12 6 Micro Wesco Automatic Junior, Senior, Heavy Duty
R31 0 Micro Wesco Midget Deluxe 14”
s106 Hartman – Ace Counter Gravity 50-80